2011. augusztus 31., szerda

Memória upgrade MacBook Pro 5,5 mid 2009

Intenzíven használom irodai munkára így eluntam, hogy lelassult Lion-al a laptopom. Megfigyeltem, hogy az eddig benne levő 4GB csaknem teljesen ki volt használva, sőt igen gyakran el is fogyott. Ilyenkor aztán ment swap, a rendszer pedig belassult. Szóval elmetem az XMS-be és vettem két 4GB-os modult 17600,-+ÁFA.

A bővítést követő héten szabin voltam, így a gép kikapcsolva hevert otthon. Ma szerda reggel van, az első munkahét közepe és így festenek a dolgok:
Két napi uptime, rendesen fel-le nyitogatott fedél plusz Cmd+Opt+Eject-el hibernálás vegyesenA Page-Out (kimenő lapok) 0 azaz Nulla bájt, Felhasznált csereterület (Swap) 0 bájt.


Ismét kompromisszum mentesen használom a gépem, gyakorlatilag a szabad memória még nem volt 2,5GB-nál kevesebb. A bővítés tehát erősen ajánlott.

Bónusz: Miközben a gép dobozában matattam, megtaláltam a garancia kiterjesztés doksiját és örömmel vettem észre, hogy nem csak egy (valamiért így emlékeztem), hanem két éves kiterjesztést vettem 2009 végén, így 2012 év végéig él a garancia, tehát el van rendezve ez a kérdés is.

A Lion immáron tökéletesen fut és a gép garanciális. Örülünk Vincent.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése